DRUŠTVO SOKOLARA SRBIJE

Umetnost lova pomoću ptica grabljivica

OBELEŽAVANJE KRSNE SLAVE
Sv. TRIFUN
14. FEBRUAR

MEĐUNARODNI SOKOLARKI SKUP
BAČKA PALANKA
poslednja nedelja novembra

ODRŽAVANJE PRISTUPNE SKUPŠTINE DRUŠTVA SOKOLARA SRBIJE
sredina maja

O Nama

Daljim radom i zalaganjem članova Društva sokolara Srbije , slika o sokolarstvu kod nas se menja na bolje.

Pre svega, donošenjem znanja , iskustva i opreme iz inostranstva članovi društva postaju sve uspešniji u sokolarskom lovu kao i u uzgoju sokolarskih ptica.

Društvo sokolara Srbije biva pozvano da uzme učešće i postane član međunarodne svetske asocijacije sokolara (IAF) . Ovim članstvom naše Društvo potvrđuje svoj legitimitet na svetskom nivou i na dalje predstvalja našu zemlju u ovoj organizaciji.

U cilju popularizacije sokolarstva članovi Društva organizovano izlaze na sajamove lova širom zemlje, te tamo u direktnom kontaktu sa lovačkom populacijom šire informacije o sokolarstvu.

Čestim gostovanjima u medijima , posetama raznim predškolskim i školskim ustanovama, lovačkim, ekološkim manifestacijama , manifestacijama na temu starih zanata i očuvanja kulturne baštine, članovi Društva vrše edukaciju i informišu širi auditorijum o sokolarstvu i značaju sokolarstva .

Društvo sokolara Srbije radi na zaštiti sokolarskog nasleđa Srbije kod UNESCO-a kao nematerijalne kulturne baštine našeg naroda.

Po uzoru na strana društva članovi Društva sokolara Srbije organizuju prvi srpski međunarodni skup sokolara u Bečkoj Palanci. Ova manifestacija prerasta u pravi tradicionalni međunarodni miting koji dobija na značaju te razvija saradnju sa inostranim društvima i njihovim članovima .

Društvo sokolara Srbije proslavlja Krsnu Slavu Svetog mučenika Trifuna, 14. februara svake godine. 

Društvo sokolara Srbije  organizuje redovnu godišnju prijemnu skupštinu na kojoj rezimira rad u prethodnoj godini i prima nove članove …